Tekenen zakelijk toepassen, hoe begin je?
Tekenen zakelijk toepassen, hoe begin je?

Tekenen zakelijk toepassen, hoe begin je?

Je bent overtuigd van het nut van tekenen en je wilt het gaan toepassen in je werk, maar hoe begin je? Het voelt alsof je nog wel even een drempel over moet. Wat zullen ze wel niet denken?

Een paar suggesties


Begin klein. Tijdens een overleg maak je misschien notities, voeg daar eens kleine tekeningen aan toe. Gewoon voor jezelf. Als je in het moment geen symbool kan bedenken bij een woord, laat je wat ruimte leeg en maak je het later af.

Als je zelf het overleg organiseert, teken dan de agenda. Teken een titelbanner en naast elk agendapunt een klein symbool. Dit kan je rustig vooraf doen. Je kan de foto ervan delen, of de agenda tijdens de meeting tonen en doornemen.

Gebruik een visual template voor de evaluatie. Teken bijvoorbeeld een heel groot stoplicht. Haal input op en teken/schrijf deze in de drie cirkels (stoppen, doorgaan, starten). Dat kan je direct doen, maar ook achteraf.

Op de linker pagina vind je een paar eenvoudige symbolen rondom het thema vergaderen. Teken elk symbool een stuk of 10x na. Zo sla je ze op in het spiergeheugen van je vingers, en de volgende keer dat je ze tekent zal het gemakkelijker gaan.

Wil je je tekenskills écht een boost geven? Volg dan een training.

Een training waarin je leert hoe je met een paar snelle lijnen een kleine tekening maakt, is de training Zakelijk Tekenen. Ideaal voor wie visueler en daarmee effectiever wil communiceren.