Digitaal tekenen, welke hardware kies je?
Digitaal tekenen, welke hardware kies je?

Digitaal tekenen, welke hardware kies je?

Als je digitaal tekent, heeft het een paar aantrekkelijke voordelen: eenvoudig tekeningen delen, makkelijk fouten herstellen, hergebruiken van je werk, makkelijk kunnen experimenteren met kleuren, vlakverdeling etc.

Maar de opties! Het zijn er zoveel! Waar let je op als je net begint met digitaal tekenen of wilt overstappen van pen en papier? Wat heb je nodig?

In dit artikel help ik je navigeren door de wereld van de digitale tekenhardware. Ik onderscheid drie categorieën; tekentablets, pen displays en draagbare alles-in-één apparatuur.

Ik ga je niet vertellen wat de beste keuze is, want die is er niet. Die hangt af van jouw individuele behoeften en jouw budget. Wel kan ik je een idee geven van wat er aan hardware is, en waar je op moet letten. 

Hopelijk ben ik daarin geslaagd. In ieder geval: heel veel plezier met digitaal tekenen!


Psst….  
Heb je al een iPad met Apple Pencil? 

Regelmatig geef ik een gratis online training Digitaal Tekenen met Procreate. Het is een tour door de basisfuncties en mogelijkheden van Procreate.