Hoe teken je een ijzersterk symbool?
Hoe teken je een ijzersterk symbool?

Hoe teken je een ijzersterk symbool?

Symbolen zijn kleine eenvoudige tekeningen die je boodschap ondersteunen. Met symbolen kun je abstracte begrippen snel duidelijk maken. Maar hoe teken je een ijzersterk symbool?

Een paar tips...

Verlies je niet in de details Net als letters wil je ze snel kunnen tekenen. Hoe eenvoudiger hoe beter.

Probeer niet te origineel uit de hoek te komen Herkenbaarheid is essentieel. Clichés mogen best.

Hoe symbolen eruitzien is afhankelijk van de context.

Teken symbolen in duidelijke volle lijnen Van schetsen wordt je tekening minder duidelijk.

Begin met concrete begrippen Oefen eerst met symbolen voor voorwerpen die je kan zien of aanraken. Zoals een kop koffie, een paraplu, een filter, een lamp. Schakel daarna over op abstractere onderwerpen.

Vinden van het juiste beeld kan op verschillende manieren Een paar voorbeelden: Vraag jezelf af wat je letterlijk hoort en hoe je dat zou uitbeelden? Of welke gevoelens koppel je aan het woord, welke gevoelens roept het op? Bij een actie, wat is het resultaat.

Pas op voor symbool-koorts! Je hoeft niet van elk woord een symbool te tekenen. Soms is het veel krachtiger een beeld te kiezen dat de essentie van het geheel weergeeft.

Tekst is ook belangrijk De begeleidende tekst kan het beeld verklaren, aanvullen of in een heel ander licht zetten. In deze afbeelding geeft het woord ‘warmups’ betekenis aan het beeld; warmup oefeningen voor de hersenen.

Symbolen tekenen is een van de vele onderwerpen in de training Zakelijk Tekenen.