Wil je iets in beweging zetten? Maak het visueel!
Wil je iets in beweging zetten? Maak het visueel!

Wil je iets in beweging zetten? Maak het visueel!

Wil je dat anderen je ideeën overnemen? Dat er een beweging op gang komt? Wil je impact maken met je verhaal? Wil je helder en duidelijk je boodschap kunnen overbrengen?

Maak het dan visueel, teken het! 

Met beeld zet je je woorden kracht bij. Wat je zegt, wordt sneller begrepen. Het blijft beter hangen en het is later veel makkelijker terug te halen.

Misschien denk je nu “Ja, hartstikke leuk dat tekenen, maar ik kan helemaal niet tekenen! Anderen kunnen dat veel beter.” 

Maar dat is niet zo, niet echt. Deze manier van tekenen is juist heel laagdrempelig. 

Proces boven product

Het gaat namelijk niet om het product, de tekening. Het gaat om het proces, het overbrengen van wat je wilt vertellen. En als je zo naar tekenen kijkt, dan ligt de lat een heel stuk lager. Het gaat dan niet meer om mooi, prachtig en knap gedaan. Het gaat om helder, duidelijk en ik snap je helemaal. 

Eenvoud geeft focus

Eén kleine ‘spot-on’ tekening kan al genoeg zijn. En hoe minder details, hoe beter. Je legt dan vanzelf de focus op wat je wilt vertellen, en een eenvoudig plaatje geeft de ander ruimte het zelf aan te vullen. 

Training zakelijk tekenen

Wil je dat ook kunnen? Ik geef trainingen Zakelijk Tekenen en die gaan precies hierover. Hoe je met een snelle en eenvoudige tekening je verhaal kracht bij zet.