Voeg tekst toe aan je tekening, en je boodschap wordt onthouden
Voeg tekst toe aan je tekening, en je boodschap wordt onthouden

Voeg tekst toe aan je tekening, en je boodschap wordt onthouden

Bij zakelijk tekenen is de tekst net zo belangrijk als het beeld. Door tekst toe te voegen aan je tekening, gebruik je zowel het visuele als het verbale kanaal om je boodschap over te brengen. Dit maakt dat je boodschap beter wordt onthouden.

 Hier zijn een paar tips voor het toepassen van de tekst bij zakelijk tekenen:

 

1.  Schrijf altijd horizontaal. Zorg ervoor dat de letters ongeveer dezelfde hoogte hebben en niet te dicht bij elkaar staan.

2.  Gebruik blokletters. Het maakt je handschrift ook op afstand goed leesbaar.

3.  Als je bijvoorbeeld een flip-over gebruikt, schrijf je letters dan niet in één keer. Til na elke lijn even je pen op van het papier, voor een consistent resultaat.

4.  Gebruik verschillende lettertypes om niveaus van informatie aan te geven. Bijvoorbeeld: twee verschillende lettertypes voor titels en subtitels, en één lettertype voor gewone tekst.

5.  Wil je een dubbele, ingekleurde letter gebruiken? Schrijf het woord dan eerst in een lichte kleur, en ga daarna met een dunne zwarte stift over de contouren.

6.  De ideale schrijfsnelheid ligt tussen schrijven op je allernetst en allersnelst. Je schrijft dan vlot, leesbaar en consistent.

Meer weten? Voor iedereen die visueler en daarmee effectiever wil communiceren is er de training Zakelijk Tekenen. Deze training zit bombol met dit soort tips, trucs en weetjes.