Materiaal: welke stiftpunt gebruik je waarvoor?
Materiaal: welke stiftpunt gebruik je waarvoor?

Materiaal: welke stiftpunt gebruik je waarvoor?

Stiftpunten zijn er in verschillende vormen en elke punt heeft specifieke eigenschappen.

De ronde punt

De ronde punt is de meest voorkomende. Je kunt er mee tekenen en schrijven, net zoals je met een fineliner of ballpoint doet. De lijndikte is constant en steeds hetzelfde.

De penseelpunt

Een penseel of brushpunt is drukgevoelig. Hoe meer druk je uitoefent hoe breder de lijn. Ideaal voor vloeiende lijnen, ronde vormen en als je wilt variëren in lijndikte. Bijvoorbeeld bij handlettering en inkleuren.

De beitelpunt

Een beitelpunt (of wedgetip) heeft scherpe hoeken en is daarmee heel veelzijdig. Afhankelijk van hoe je de pen vasthoudt en onder welke hoek, zijn er drie lijndiktes mogelijk. Deze punt gebruik je voor tekenen, kalligrafie en andere vormen van lettering.

Onderdeel van de training Zakelijk Tekenen is dat je een tekenpakket met verschillende soorten stiften krijgt thuisgestuurd. Zodat je zelf de verschillende eigenschappen kan ervaren en ontdekt welke jij het fijnste vindt werken.

Naast de set met professionele Neuland markers zit er verder nog in het tekenpakket: een tekenschrift en een 40 pagina's tellend visueel werkboek, met opdrachten, voorbeelden en aanvullend materiaal.