Werken aan je visuele woordenschat kan op verschillende manieren
Werken aan je visuele woordenschat kan op deze manieren

Werken aan je visuele woordenschat kan op deze manieren

Om het zakelijk toepassen van tekenen makkelijker te maken, is het fijn als je symbolen voor veel gebruikte woorden uit je hoofd kunt tekenen. Dan kan je je meer richten op de inhoud en hoef je minder tijd te besteden aan het bedenken van symbolen.

Geloof me, als je de eerste symbolen vlot kunt tekenen, dan zul je merken dat je ontspant, je creatieve brein activeert en het tekenproces bijna vanzelf gaat.

Dus is het slim om aan je visuele woordenschat te werken en deze te vergroten. Daar zijn verschillende manieren voor:

Oefenen
Het oefenen van symbolen tekenen is de beste manier om ze beter onder de knie te krijgen. Probeer elke dag een paar minuten te besteden aan het tekenen van verschillende symbolen die je vaak gebruikt in je werk.

Gebruik boeken
Er zijn veel boeken beschikbaar over het tekenen van symbolen die veel worden gebruikt in een zakelijke context. Door deze boeken regelmatig door te nemen, kun je nieuwe symbolen leren en je bestaande kennis versterken.

Maak flashcards
Maak flashcards met symbolen die je wilt leren. Deze kun je dan overal mee naartoe nemen en oefenen wanneer je tijd hebt.


Zoek inspiratie
Kijk naar tekeningen en symbolen die je in de praktijk tegenkomt, zoals op verpakkingen, websites en in handleidingen.

Gebruik internet
TheNounProject.com is een goede bron voor het vinden van passende beelden bij woorden, vooral iconen. Zoeken via Google met de toevoeging "icon" kan ook eenvoudige afbeeldingen opleveren.

Volg een training
Als je vaardiger wilt worden in het eenvoudig tekenen van symbolen of tekenen meer wilt gaan inzetten in je werk, overweeg dan een training.


Een training waarin je leert hoe je met een paar snelle lijnen een kleine tekening maakt die je verhaal versterkt is de training Zakelijk Tekenen. Deze is heel praktisch, wat je leert kan je meteen toepassen, en geschikt voor iedereen die visueler en daarmee effectiever wil communiceren.

Inclusief:
- Een tekenpakket dat je per post krijgt toegezonden.
- Vier interactieve online sessies.
- Na elke module een mail met extra informatie en een opdracht.
- Vanaf module 2 dagelijks een 10 minuten oefening via WhatsApp.
- Een fysiek 40 pagina's tellend visueel werkboek.